24 de setembre de 2019
24.09.2019
Diari de Girona

La dessalinitzadora de Blanes augmenta la producció fins al 75%

La mesura respon als baixos nivells de les reserves d'aigua, que es troben per sota del 60%

24.09.2019 | 00:57
Imatge d'arxiu de la planta dessalinitzadora de Blanes.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha incrementat el règim de funcionament de les plantes dessalinitzadores catalanes. La mesura s'ha posat en marxa pel descens –per sota del 60%– de les reserves d'aigua als embassaments que formen part del sistema Ter-Llobregat. Després d'un estiu sec i calorós sense pluges quantioses a les capçaleres dels rius, el volum d'aigua en el sistema que proveeix 5 milions d'habitants s'ha situat per sota del 60%, amb 367 hectòmetres cúbics emmagatzemats.

Per aquest motiu, l'ACA ha informat que a la dessalinitzadora de la Tordera –situada al terme municipal de Blanes i que dona servei a gran part del territori selvatà– s'ha incrementat la producció fins al 75% (durant les últimes setmanes estava al 50%, mentre que a la primavera el seu funcionament era del 35%). La producció de la planta del Llobregat també ha augmentat fins al 70% (durant les últimes setmanes funcionava al 20%, tenint en compte que a la primavera estava al 10%).

L'alerta

Les reserves del sistema Ter Llobregat es troben en fase de prealerta (per sota del 60%, amb 367 hectòmetres cúbics).

La mesura que ha pres l'ACA es defineix en el Pla de Sequera, i té l'objectiu d'optimitzar al màxim les reserves naturals d'aigua disponibles en embassaments i aigües subterrànies i allunyar al màxim l'entrada en escenaris que comportarien mesures més restrictives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit