La teulada de l'ermita de Santa Cristina, de Lloret de Mar, va quedar malmesa aquest cap de setmana a causa del fort impacte d'un llamp. Segons va avançar ahir Nova Ràdio Lloret, l'impacte del fenomen ha afectat part de la cúpula de l'ermita i la instal·lació elèctrica, que ha quedat cremada. Els fets es van produir durant la tempesta que va caure dissabte arreu del territori gironí.

Segons les mateixes fonts, els paletes i lampistes han començat les tasques de restauració. Tot i que l'obrer major, Arseni Frigola, va apuntar que és habitual que caiguin llamps a la zona boscosa de Santa Cristina, Frigola va assegurar que a l'ermita només li havia tocat un llamp «una vegada fa molt de temps i els desperfectes van ser molt menors».

Els treballs de reparació

Les tasques de restauració ja han començat, però encara no se sap quin cost tindran. Les imatges mostren que l'impacte del llamp va provocar la destrossa en diverses rajoles de la cúpula de la teulada. L'ermita es va construir pels volts de 1764, està dedicada a la patrona de la ciutat marinera i és d'estil barroc.