24 de setembre de 2019
24.09.2019
Diari de Girona

Picabaralla a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva pel servei municipal d'aigua

El govern proposa convocar una licitació per a la gestió d'abastament que tingui una durada de 15 anys · L'oposició creu que això «hipoteca» el servei

24.09.2019 | 00:57
Un moment de la sessió del ple.

L'oposició de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva, formada per Esquerra Republicana (ERC), critica que el govern –amb majoria absoluta de Junts per Catalunya (JxCat), vol adjudicar el servei municipal d'abastament d'aigua potable a una empresa durant 15 anys. Fonts d'ERC van apuntar ahir a Diari de Girona que s'ha de realitzar la licitació del servei, ja que l'empresa que el gestiona -Prodisa– està actuant sota una pròrroga de sis mesos.

Per als republicans, «no hi ha necessitat» de licitar el servei d'abastament d'aigües durant 15 anys a la mateixa empresa, ja que això «perjudicaria» els governs en cas que volguessin «municipalitzar el servei». Segons el líder d'ERC a Riudellots –i extinent d'alcalde de JxCat–, Lluís Bernés, els contractes de tan llarga durada es fan en casos excepcionals en què les empreses que es responsabilitzen del servei fan una inversió inicial molt important: «Els contractes d'aquesta durada no són habituals, estem parlant d'uns cinc milions d'euros en 15 anys, però l'empresa que adquireixi el servei no haurà d'invertir res, la inversió més important ja està feta».

Segons Bernés, l'empresa que actualment gestionava el servei «mai ha portat problemes», però que tingui el servei durant tant de temps «significa hipotecar la gestió de l'aigua». Tot i les queixes dels republicans, la proposta de licitar el servei durant 15 anys va ser aprovada al ple gràcies a la majoria absoluta de JxCat. L'Ajuntament calcula el valor del contracte en 5.342.186 euros, amb una durada de 15 anys i es podrà prorrogar un 15% del temps de durada, que equivaldria a 27 mesos aproximadament.

La visió del govern

L'alcaldessa del municipi, Montserrat Roura, va justificar que l'equip de govern va estudiar «molts tipus de contracte similars» abans de proposar aquest. Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Bon Govern, Transparència i Processos Participatius, Règim Intern, Regulació i Comunicació, Xevi López, va apuntar que l'empresa que gestiona el servei tenia un contracte antic d'uns 40 anys. Segons López, l'empresa que guanyi el concurs haurà de fer una inversió «important»: «La inversió de l'empresa que guanyi està calculada en uns 700.000 euros», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook