La Secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat d'amenaçar i intentar abusar sexualment de la seva parella al seu domicili de Blanes. Els fets van tenir lloc fa dos anys en un bloc de pisos de la localitat que compartien el presumpte agressor i la víctima. La Fiscalia demana per a l'acusat 5 anys i 6 mesos de presó per agressió sexual en grau de temptativa, 1 any per lesions, 1 any per amenaces lleus i 30 dies de localització permanent per injúries. Per la seva banda, la defensa vol l'absolució.

L'acusat, que no té antecedents penals, va negar els fets que se li imputen i només va respondre a les preguntes del seu lletrat. Per la seva banda, la víctima es va acollir a l'article 416 de la Llei d'Enjudiciament Criminal que té en compte la negativa a declarar contra un parent proper en el moment dels fets, en aquest cas com a parella.

La Fiscalia sosté en el seu escrit d'acusació que el 25 de setembre de 2017 l'acusat i la víctima eren al seu domicili comú, i que en un moment determinat van començar a discutir perquè la dona va «negar-se a donar-li diners».

Segons el mateix relat, a continuació l'home va pegar-li i insultar-la «amb la voluntat d'humiliar-la». Aleshores va afagar-la pels braços i pel coll i va intentar agredir-la sexualment sense aconseguir-ho gràcies a la «resistència de la perjudicada». Seguidament va amenaçar-la amb represàlies i va abandonar el domicili.

Una veïna que vivia al pis de sobre de la parella al moment dels fets i que va comparèixer com a testimoni va assegurar que en sentir crits i plors va decidir trucar a la policia. També va subratllar que en ocasions anteriors ja havia sentit discussions entre els mateixos veïns durant la matinada.

La víctima va ser traslladada a l'Hospital de Blanes, on va necessitar cures mèdiques per les ferides que presentava als braços i al coll. Segons els informes del forense, la dona va patir tres equimosis als braços així com als laterals del coll, i va necessitar deu dies per recuperar-se i poder realitzar les seves ocupacions habituals.

Durant el judici la Fiscalia va considerar que el testimoni de la veïna avala els fets tant pel fet que va sentir crits com pel fet de que l'informe del forense va demostrar que la víctima va necessitar assistència mèdica.

Tot i la negativa de la víctima a declarar, la Fiscal va mantenir les penes previstes al seu escrit d'acusació, i demana pels delictes de temptativa d'agressió sexual, lesions, amenaces lleus i injúries un total de set anys i sis mesos de presó així com la prohibició d'acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i la privació de comunicació de fins a deu anys. També 30 dies de localització permanent per injúries. A més, pel primer delicte concorre la circumstància agreujant de la responsabilitat penal de parentesc.

La defensa va assegurar que no hi ha prou proves per aplicar una condemna i per tant demana que se l'absolgui.

Pel que fa a la Responsabilitat Civil, li demana 5.350 ? així com el pagament dels costos del judici. El cas ha quedat vist per a sentència.

Incred