L'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat d'agredir sexualment una dona a Santa Coloma de Farners. Els fets es van produir l'octubre de 2017 al domicili de l'investigat i, segons l'escrit de la Fiscalia, l'home l'hauria agredit fins a dues vegades.

La víctima i l'acusat tenen una relació de parentesc, i anteriorment als fets la dona havia conviscut amb el seu marit al seu domicili durant un mes i mig després d'arribar des de l'Índia. La denúncia es va presentar després que la víctima patís un ingrés hospitalari per ingestió de lleixiu. En aquest sentit, l'acusat va utilitzar el seu dret a l'última paraula per assegurar que «les relacions van ser consentides» i que «el va denunciar perquè estava amenaçada pel seu marit».

En la seva declaració, la víctima va declarar que no recordava res perquè feia dos anys que havia passat però va assegurar que els fets que havia denunciat eren certs. L'acusat va negar les acusacions i va subratllar que ambdós havien mantingut relacions sexuals d'amagat, i va subratllar que les amenaces provenien del marit. Al seu torn, aquest va explicar que la seva dona li havia dit que l'investigat l'havia violat i que l'havia amenaçat de fer públics vídeos i fotos si no accedia a anar al seu domicili.

Segons l'escrit de la Fiscalia, dies després d'haver-se acabat la convivència, l'acusat va demanar a la víctima que l'ajudés amb les tasques domèstiques perquè s'havia trencat un braç. Ella va accedir-hi i quan es va personar al domicili ell li va manifestar que li semblava molt «guapa» i que volia que es «quedés», però ella s'hi va negar.

En un moment que ella estava a la cuina, l'acusat l'hauria agafat amb força i conduït fins a una habitació on l'hauria agredit sexualment. Segons consta als escrits, aquesta situació es va repetir en una altra ocasió per la insistència de l'acusat, que hauria amenaçat la víctima d'explicar-ho al marit si no s'hi presentava.

Els perits psicòlegs que van atendre la denunciant van assegurar que el relat de la víctima era coherent i que «no hi ha indicis» de fabulació. Així mateix van atribuir-li una reacció post-traumàtica compatible amb una situació que li produïa «vergonya i culpa pel xantatge al qual la sotmetia l'acusat, que l'amenaçava d'explicar-ho a la família i provocar-li el repudi».

Les trobades sexuals entre ambdós van tenir lloc en deu o dotze ocasions, segons l'acusat, i unes dues setmanes després, el 15 de novembre, la dona el va denunciar «per por del marit, ja que es va adonar de les seves trobades i l'hauria agredit», va concloure.

El fiscal demana per a l'acusat 16 anys de presó per dos delictes d'assetjament sexual, així com 10 anys de llibertat vigilada, la prohibició d'aproximar-se a 200 metres i 5 anys d'incomunicació. També li demana 6.000 euros d'indemnització. Per la seva part, la defensa vol l'absolució. El cas ha quedat vist per a sentència.