La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Blanes ha aconseguit posposar el desnonament d'una família que resideix al carrer Anselm Clavé gràcies a la col·laboració d'una vintena de persones. Al llarg de dimarts, els activistes van fer una crida a la mobilització per aturar el desnonament de l'Alicia, que resideix al pis amb la seva filla i la parella d'aquesta.

Fonts de la plataforma van explicar ahir a Diari de Girona que el pis és propietat de Caixabank, que tenia un contracte de lloguer amb l'exparella de la mare. Aquesta va continuar residint al pis i va demanar mantenir el lloguer. «S'ha aturat el desnonament però no sabem durant quant de temps, per això li hem dit a l'Alicia que vagi al jutjat a preguntar quan serà el proper desnonament», va apuntar l'Emma, una de les portaveus de l'ens.

En un comunicat que van posar a Facebook, l'ens va explicar que van aconseguir agrupar una vintena de persones gràcies a la PAH de Lloret, la PAH de Pineda de Mar i la intervenció de l'Ajuntament. Segons l'ens, avui hi havia previst un altre desnonament que també s'ha aconseguit aturar. L'alcalde del municipi, Àngel Canosa, va explicar que van intervenir i que «ho continuarem fent» per evitar que ningú dormi al carrer.