La població de Brunyola es convertirà de nou en la capital catalana de l'avellana amb la celebració de la 25a edició de la fira dedicada a aquesta fruita seca, que començarà el divendres 4 i s'allargarà fins al diumenge 6 d'octubre.

El president de l'Associació de l'Avellana de Brunyola i comarques gironines, Albert Horta, va destacar que la producció d'aquest 2019 «ha pujat», tot i que va afegir que els efectes de la forta calor de l'estiu han resultat un impediment. Horta, que va lamentar que els efectes del canvi climàtic «fan molt mal a la producció», també va remarcar que «no s'han perdut camps d'avellaners». «Els pagesos consolidats de Brunyola treballen conjuntament i mantenen els camps que hi ha. El nombre d'avellaners s'ha estabilitzat», va puntualitzar en aquest sentit. Actualment, i segons fonts de la Generalitat de Catalunya, el nombre total d'hectàrees d'avellaners a Catalunya és de gairebé un miler (998).

La presentació

L'esdeveniment es va presentar ahir a la seu de la Generalitat de Catalunya amb la intervenció de la cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial del DARP a Girona, Rosa Geli; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l'alcaldessa de Brunyola, Anna Mascort, i el president de l'Associació de l'Avellana de Brunyola i comarques gironines, Albert Horta. També hi han assistit els regidors de Brunyola.