La secció segona de la sala penal de l'Audiència Nacional ha deixat en llibertat provisional a l'espera de sentència l'únic dels tres germans detinguts a Arbúcies i Santa Coloma de Farners entre 2016 i 2017 que estava en presó provisional.

Després que el judici quedés vist per a sentència dimecres, el tribunal va acordar ahir alliberar-lo mentre delibera perquè el temps que ha passat en presó preventiva ja és de gairebé la meitat de la pena sol·licitada per la fiscalia, segons consta a la interlocutòria. Fonts de la defensa consideren que és un «bon senyal» de cara a com pugui ser la sentència. La fiscalia de l'Audiència demana set anys de presó per als tres germans per un delicte de finançament a organització terrorista. Els tres germans van enviar diners a un quart germà que havia marxat a Síria a combatre amb el Daesh.

El germà alliberat és Abdelhak E.J., detingut el 27 de juliol de 2016 a Arbúcies juntament amb el seu germà Omar E.J. El jutge instructor va decretar presó provisional comunicada sense fiança per a tots dos un dia més tard. L'1 d'agost de 2017 Omar i el tercer germà, Mohamed E.J. que va ser detingut el 15 de març de 2017, van ser alliberats mentre que Abdelhak continuava a la presó.