12 de octubre de 2019
12.10.2019
Diari de Girona

ERC critica la «mala gestió» de l'Ajuntament amb el virus informàtic de Lloret de Mar

Els republicans asseguren que s'ha actuat «amb lentitud» i critiquen que l'equip de govern «hagi tardat tant per denunciar els fets» als Mossos

12.10.2019 | 00:11
Imatge d'arxiu d'un ple ordinari a Lloret de Mar.

El grup d'Esquerra Republicana de Lloret de Mar ha criticat la «mala gestió» que ha fet l'Ajuntament del virus informàtic que ha hackejat els ordinadors del consistori i els ha deixat inoperatius durant més de dues setmanes a causa d'un virus anomenat ransomware que segresta les dades i deixa el sistema inoperatiu per després demanar-ne un rescat amb monedes digitals.

Segons va avançar Diari de Girona, l'Ajuntament va ser conscient de l'atac el dimarts 24 de setembre, i des d'aleshores tots els ordinadors estan inoperatius. Inicialment el consistori va expressar que en una setmana se solucionaria el problema, però passats més de 15 dies, l'Ajuntament continua totalment inoperatiu. De fet, dijous va emetre un comunicat a les xarxes socials en què s'informava que han entrat en funcionament els correus electrònics, però van alertar que calia verificar el domini del correu –lloret.cat– per evitar que fos una suplantació d'identitat: «L'Ajuntament de Lloret de Mar informa que avui han entrat en funcionament els correus electrònics municipals. Us recomanem que verifiqueu que el domini d'aquests correus electrònics acabi en http://lloret.cat. En cas contrari es podria tractar d'una falsificació i suplantació d'identitat. Us recomanem en aquest cas no obrir i eliminar directament aquests correus electrònics», van expressar amb una sèrie de tuits. Per la seva banda, el regidor republicà Jordi Orobitg va ressaltar la «mala gestió» que ha fet l'equip de govern sobre l'atac al sistema informàtic: «Un ajuntament com Lloret de Mar no es pot permetre estar dues o tres setmanes completament aturat». En aquest sentit, el regidor va afegir que «a Jerez també va passar el mateix i van actuar amb molta més rapidesa. No sé per què van tardar tant a denunciar els fets», va esgrimir el republicà. Finalment, pel que fa a les darreres sentències i acords extrajudicials pels casos Aquàlia i Acciona, el republicà es va mostrar especialment crític amb JxCat: «Durant la campanya electoral ja sabien que l'Ajuntament hauria de pagar i tot i això van fer promeses populistes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook