15 de octubre de 2019
15.10.2019
Diari de Girona

Més d'un miler de persones es mobilitzen a Blanes

Els ciutadans es van concentrar davant l'Ajuntament per continuar fer una marxa pels carrers

15.10.2019 | 10:26

Més d'un miler de persones es van manifestar ahir al vespre a Blanes en una marxa contra la sentència del Tribunal Suprem.

Els ciutadans van sortir de davant l'Ajuntament on s'havia convocat una concentració, van reórrer la Gi-682, la Gi-600 i van acabar a la rotonda dels Focs.

Durant el matí, un grup d'estudiants de l'Institut Serrallarga van tallar una estona la carretera GI-682 i al vespre van continuar les mobilitzacions ciutadanes.

Sota la pluja i un immens mar de paraigües, -a més de l'anècdota que van significar dos talls de llum-es va llegir un manifest reivindicatiu. Condemnant als líders independentistes, també s'està condemnant als més de 2 milions de persones que van votar l'1 d'octubre, deia el text. I es van fer seva l'afirmació de Jordi Cuixart: 'Ni les amenaces, ni la repressió, ni la violència, ni els empresonaments injustos faran desaparèixer el nostre anhel de llibertat'.

Els assistents van mostrar el compromís que continuaran sortint al carrer per exigir la llibertat de tots els presos polítics i exiliats."Ens cal una resposta política i institucional a l'alçada d'aquest moment històric", van demanar i van fer una crida perquè "davant d'aquells que ens volen violents, serenor i tranquil·litat".

Ruta pels carrers

Un cop finalitzada la concentració, els participants van fer una ruta que els va portar pel carrer Ample, carrer Anselm Clavé fins a arribar a la Rotonda dels Focs. Des d'aquí els manifestants van decidir continuar la marxa, tot i que inicialment s'havia convocat per fer un sopar popular en aquesta cruïlla.

La mobilització va seguir per la carretera d'Accés a la Costa Brava –la GI-682- en direcció a Malgrat, va pujar per l'avinguda d'Europa i va fer una breu aturada a la rotonda de Mas Cremat. Finalment,es va tornar a baixar a la Rotonda dels Focs on va acabar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook