L'Ajuntament de Sant Hilari ha organitzat un mes d'activitats per conèixer la cultura amaziga sota el títol La cultura amaziga, una cultura mediterrània. Les jornades comencen el proper dilluns 21 d'octubre i finalitzaran el divendres 22 de novembre.

Aquest mes d'activitats s'emmarca en el projecte «maletes viatgeres», impulsat per la Taula de ciutadania de l'Ajuntament amb l'objectiu de donar a conèixer a la ciutadania les diferents cultures que conviuen a Sant Hilari. El projecte té la finalitat de promoure el coneixement mutu, i la convivència entre les diferents cultures que conviuen al poble i apropar-les a tothom. Les jornades tenen un enfoc històric, social i cultural que permet crear lligams i vincles solidaris entre els pobles.

La presentació de les jornades anirà a càrrec de la diputada al Parlament de Catalunya, Najat Driouech; l'alcalde de Sant Hilari Joan Ramon Veciana; el representant de la Casa Amaziga de Catalunya, M'hamed Abdelouahed Allaoui; i dos representants del col·lectiu amazic que resideixen al municipi, Fatiha Abdessamie i Said Kachouti.