24 de octubre de 2019
24.10.2019
Diari de Girona

Cs Blanes proposa crear una oficina per dissenyar les inversions

El portaveu de la formació taronja critica que l'equip de govern «programi inversions a la brava»

24.10.2019 | 00:19
Cs Blanes proposa crear una oficina per dissenyar les inversions

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Blanes va avançar que proposarà al govern i resta de l'oposició la creació d'una oficina de desenvolupament estratègic per dissenyar les inversions i el pla de ciutat a 15 anys vista. El portaveu de la formació, Cristhian Ortiz, va indicar que la idea sorgeix després de veure com en l'última reunió convocada amb tots els grups municipals «el govern operava com un mercat persa en el qual cadascú prioritzava unes inversions sense que aquestes tinguessin un objectiu concret a llarg termini per millorar Blanes, això no pot ser un canvi de cromos o una carta als reis mags».

Per a Ortiz, l'oficina de desenvolupament estratègic ha de ser un òrgan que compti amb els regidors i un equip tècnic per assessorar en el desenvolupament de les inversions i projectes «per evitar situacions com el desviament econòmic de la Ciutat Esportiva» i cenyir els projectes als objectius traçats. «En primer lloc hem de decidir quin tipus de ciutat volem ser, si volem prioritzar turisme, indústria, comerç o altres opcions i a partir d'aquí treballar amb objectius a llarg termini», va reivindicar.


El procediment

El regidor va esbossar sintèticament de quina manera hauria de procedir-se per començar a fer caminar l'oficina de desenvolupament estratègic. En primer lloc, «cal tenir en compte la recaptació municipal a 15-20 anys vista», elaborar un informe de la tipologia de projectes que aquesta recaptació permetria realitzar, fer un diagnòstic de fortaleses i febleses del municipi i els seus barris i, sobre la base d'això, programar el pla de desenvolupament, van subratllar des del partit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook