El grup municipal de Caldes En Comú reclama que els diners recollits de PGA Golf Caldes per la subhasta d'uns terrenys urbanitzables valorats en 2,6 milions d'euros es destinin a la construcció d'habitatges socials. La formació morada insisteix que cal «respondre a les problemàtiques d'habitatge social que hi ha al municipi, que no disposa de cap pis d'aquestes característiques».

Segons va comunicar l'equip de govern en el darrer ple, dels 2,6 milions a percebre per part de l'Ajuntament -500.000 dels quals són IVA-, la principal quantitat es destinarà a la construcció de l'escola de música municipal -on es volen destinar 1,4 milions- i a l'adquisició d'uns magatzems, mentre que per a habitatges d'ús social s'hi volen destinar «uns 300.000 euros», explica el regidor dels comuns, José Sánchez Melero. El regidor va recordar que l'any 2013 ja es va vendre una parcel·la -també a PGA- per valor d'1,3 milions. «Aleshores l'alcalde va dir que es podrien construir fins a 18 habitatges d'ús social, però es van acabar destinant a la finca del paratge de Sant Maurici», recorda Melero.

En aquest sentit, el regidor qüestiona que l'equip de Govern destini els 300.000 euros que ha promès per habitatge social: «Estem parlant que tan sols invertirà el 14% dels diners, si és que ho acaba fent. Nosaltres entenem que per donar compliment a la llei i per solucionar els problemes de la gent en situació de risc habitacional que hi ha en el municipi».

Finalment, els comuns insisteixen que l'Ajuntament hauria d'invertir un 30% dels diners de la venta a l'adquisició o construcció de pisos d'ús social: «Entenem que per donar compliment a la Llei i per solucionar els problemes de la gent en situació de risc, cal destinar aquest percentatge», va dir.