25 de octubre de 2019
25.10.2019
Diari de Girona

La Fageda, Fibracat i el Taller de Músics del Raval, guanyadors dels Guitart

La Fundació Climent Guitart anuncia la creació d'una càtedra de Turisme de Litoral a la Universitat de Girona, que tindrà la seu a Lloret de Mar

25.10.2019 | 00:22
Un moment de l'entrega dels premis, ahir.

La Fundació la Fageda, Fibracat i el Taller de Músics del Raval han estat els guardonats en la cinquena edició dels premis Fundació Climent Guitart. Els guardons premien quatre entitats de quatre àmbits: la música, la solidaritat, l'emprenedoria i la formació.

Enguany, els guardonats han estat Fibracat, al premi a l'Emprenedoria a La Costa Brava–Pirineu Girona, pel seu model de negoci de la companyia i la seva capacitat innovadora a l'hora de competir en un mercat consolidat com el de les telecomunicacions. La fundació privada Taller de Músics va rebre el premi a la Música perquè des dels seus inicis es dedica a la promoció de l'ensenyament, la interpretació i la difusió de la música popular contemporània, principalment el jazz i el rock, i Raúl Lopera va rebre el premi a la Formació, que es dona cada any a l'estudiant amb millor nota del Cicle Formatiu d'Hostaleria i Turisme de l'Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar.

D'altra banda, el premi a la Solidaritat es va atorgar a la Fundació La Fageda, que fa gairebé quaranta anys que treballa amb el mateix objectiu. A més, com a empresa. La Fundació Climent Guitart donarà la recaptació del sopar al guanyador del premi a la solidaritat de l'anterior edició, la Fundació Aspronis.

Una nova càtedra

La presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, va anunciar la creació de la Càtedra Climent Guitart de Turisme de Litoral a Lloret de Mar: «La Universitat de Girona i nosaltres estem molt il·lusionats amb la proposta i avui puc anunciar que aviat aquesta Càtedra es portarà a aprovació als òrgans de la Universitat i aquest projecte es convertirà en una realitat», va anunciar.

La vetllada es va celebrar a l'hotel Guitart Central Park Aqua Resort de Lloret de Mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook