L'Ajuntament de Santa Coloma va celebrar ahir un ple extraordinari que va aprovar la modificació de les ordenances fiscals del 2019. Aquest ha estat un punt de debat entre els dos socis de govern durant els darrers dies, ja que JxCat ha acusat ERC en reiterades ocasions de «malgastar» les partides pressupostàries.

Entre les mesures que es van aprovar, hi ha la incorporació d'unes taxes que s'hauran de pagar per poder participar en els processos de selecció de personal. En aquest sentit, l'alcaldessa, Susagna Riera, va argumentar que la taxa compensarà el cost que suposa fer venir el jurat dels tribunals. Riera va explicar que, de moment, l'IBI no s'apujarà i quedarà congelat i pel que fa a l'augment de costos va argumentar que «tots els serveis tenen un cost».

La CUP va ser l'únic grup que va votar en contra de les ordenances -que es van aprovar amb 14 vots a favor i 2 en contra- argumentant que «tot i que és difícil» tant les ordenances com el pressupost són «bàsics» i van criticar «que no hi hagi hagut una reunió prèvia per informar-nos de les modificacions fiscals». Per la seva banda el PSC tot i que va votar a favor va criticar la pujada de l'aigua, «esperem que de cara a l'aprovació definitiva es valori rebaixar això i la taxa sobre la llar d'infants».