L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha creat un grup de suport per als pacients oncològics de l'hospital de Blanes. El nou servei, que es va iniciar el passat 23 d'octubre, té per objectiu treballar amb els pacients oncològics un conjunt d'estratègies per afavorir l'adaptació del pacient a la malaltia i, a la vegada, propiciar la millora de la seva qualitat de vida.

Sota el nom «Afrontant el càncer», el grup terapèutic consta de vuit sessions amb temàtiques diferenciades i d'una durada de 90 minuts. Les persones interessades a participar en el programa hauran de realitzar una entrevista prèvia amb els tècnics de psicooncologia per valorar la seva idoneïtat així com els requisits de compromís necessaris.

Grup terapèutic

Segons va informar l'AECC, participar en les sessions del grup terapèutic «facilitarà pautes de conducta» als pacients sotmesos a tractament oncològic perquè així puguin adaptar-se millor a la malaltia i, en paral·lel, obtinguin respostes emocionals aplicables.

Segons l'entitat, aquest servei possibilita l'elaboració de «l'experiència integral del càncer», contribueix a l'apoderament de la persona malalta en diferents àrees, aplana l'adquisició d'habilitats comunicatives per relacionar-se de forma assertiva amb l'entorn familiar i social i, finalment, estableix una xarxa de suport entre iguals. El servei està dirigit per la psicooncòloga Rosanna Garrigós.