La sessió del ple extraordinari que es va celebrar ahir a Arbúcies va finalitzar amb una picabaralla entre els diferents grups municipals representats a l'hemicicle. El grup d'Independents de la Selva (Ips), que governa amb majoria, va criticar que la CUP els tractava amb «manca de respecte» i que feien afirmacions «sense basar-se en res». La trifulga va començar perquè el grup de la CUP va mostrar el seu malestar en assabentar-se que s'incorporava un nou punt en el ple extraordinari, hores abans de la celebració d'aquest.

En aquest sentit, els cupaires van reiterar que «fa cinc mesos que no fem un ple ordinari i això incompleix la normativa» i van criticar que alguns dels punts de l'ordre del dia «ja s'han fet sense passar per ple i per tant són una farsa». Des del grup anticapitalista van gravar el ple i el van penjar a les xarxes socials, ja que manifesten que «la ràdio del poble l'emet però no es pot consultar enlloc i pensem que això és una manca de transparència».

En aquest sentit, el grup de govern va reiterar que no s'ha convocat cap ple ordinari perquè «s'ha hagut de traslladar l'Ajuntament i reubicar a 43 persones». Els Independents van argumentar que entenen la política com «una eina transformadora» i van subratllar que «que ens acusin de farsa és una manca de respecte cap a l'Ajuntament». Tanmateix van mostrar el seu malestar per ser filmats durant el ple i van acusar els cupaires de «vendre fum».

Nova cooperativa

El ple extraordinari va aprovar -amb els vots a favor d'Ips, l'abstenció d'ERC i la negativa de la CUP- la creació d'una nova cooperativa per a joves que s'emmarca dins el programa de formació integrada compartit amb l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm.