Els Mossos d'Esquadra de Blanes i Arenys de Mar han detingut un home per perpetrar set atracaments amb una arma blanca de grans dimensions a diversos establiments -sobretot benzineres i estancs- de Blanes i del Maresme. L'arrestat és un veí de Blanes de 30 anys i nacionalitat gambiana. Està acusat de ser el presumpte autor de set robatoris amb violència i intimidació a l'interior d'establiments, un d'ells en grau de temptativa.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar a disposició del jutge de guàrdia de Blanes, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten quan agents de la comissaria de Blanes van saber que el matí del 6 d'octubre s'havia produït un atracament en una benzinera de la població.

En aquest robatori l'autor va intimidar la treballadora amb un ganivet de grans dimensions i va sostreure 160 euros. Dos dies després es va produir un intent d'atracament també en una benzinera de Blanes. En aquest cas el lladre va marxar sense botí. La Unitat d'Investigació de la comissaria, que es va fer càrrec dels casos, va detenir l'autor el mateix 8 d'octubre a Blanes. En el moment de la detenció els Mossos, li van localitzar un ganivet i diners.

Paral·lelament, agents de la Unitat d'Investigació d'Arenys investigaven cinc atracaments en dos estancs, dues benzineres i una autoescola entre els dies 13 de setembre i 2 d'octubre a les poblacions de Tordera, Pineda de Mar, Canet i Malgrat. De tots els cinc atracaments el lladre només havia aconseguit el botí de dos dels establiments, uns 400 euros.

Un ganivet de grans dimensions

En tots els casos, el modus operandi L'atracador arribava i marxava a peu, portava roba fosca, una motxilla i el rostre ocult amb caputxes, bufs o mocadors. Esperava que no hi hagués cap client a l'interior de l'establiment i intimidava i amenaçava el treballador amb un ganivet de grans dimensions, de més de 20 centímetres de fulla. Els agents d'Arenys el van tornar a arrestar pels fets, el dia 9 a Blanes.