31 de octubre de 2019
31.10.2019
Diari de Girona

Blanes arriba a un acord amb tres locals d'oci nocturn

El desacord amb una de les empreses principals de la ciutat, que gestiona la discoteca Arena, continua

31.10.2019 | 00:09
Blanes arriba a un acord amb tres locals d'oci nocturn

L'Ajuntament de Blanes ha signat un conveni amb els locals Dcyan, D&G i Nuué en què es comprometen a treballar contra l'incivisme. Els acords estableixen tres mesures concretes que els establiments hauran de complir. La més important és la contractació de controladors per a les nits del dissabte i les vigílies de festius durant tota l'estona que els locals estiguin oberts.

Els controladors hauran de vetlla «de forma proactiva» perquè els clients respectin el so dels veïns. Amb la signatura del conveni, l'Ajuntament ha aixecat el decret de restricció horària que s'aplicava a aquests tres locals i a partir d'ara podran obrir fins les sis de la matinada. El controlador haurà de ser el responsable de mitjançar i assessorar la gent que estigui al voltant del perímetre dels locals que no facin xivarri, per tal que els veïns puguin dormir. En el cas en què es produeixin actes vandàlics i o alteracions de l'ordre públic, l'empresa haurà d'ampliar el nombre de controladors fins que l'Ajuntament tingui mostres que es manté el civisme en aquella zona.


Les normes

Per tal de garantir el compliment d'aquest acord amb els tres negocis que aquest dimecres han firmat el conveni, l'Ajuntament de Blanes farà una inspecció inicial en què es demanarà els contractes dels controladors o l'empresa subcontractada que farà aquest servei. A més, periòdicament es mantindrà aquesta inspecció de contractació, així com també la revisió de l'aforament màxim permès. El conveni també requereix que els locals prohibeixin l'entrada dels menors de 18 anys. El 30 d'abril es farà una reunió entre Ajuntament i empresaris per decidir si s'aixeca o no aquesta restricció durant els mesos d'estiu, a causa de l'augment de turistes durant la temporada turística.

Tot i l'acord amb aquests tres locals, l'Ajuntament encara no ha resolt el desacord amb les discoteques Arena, Essència i Sala Vega. Per aquest motiu, els tres locals mantenen l'horari de tancament a les quatre de la matinada i no a les sis, ja que el decret d'alcaldia segueix vigent per als tres negocis.


Desacords amb el pressupost

L'Ajuntament va celebrar ahir un ple ordinari. Entre els fets més destacats de l'ordre del dia, el ple va desestimar la proposta de modificació del crèdit, gràcies als vots en contra de tota l'oposició. Aquest fet, va generar que es retirés també el setè punt de l'ordre del dia, que proposava la modificació del crèdit vigent. Finalment, els grups municipals van entrar en una picabaralla quan Ciutadans va presentar una moció per «condemnar la violència i el terrorisme», en al·lusió als fets viscuts la darrera setmana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook