El grup municipal PAU de l'Ajuntament d'Anglès ha presentat al·legacions contra les ordenances fiscals aprovades al municipi el mes passat. Fonts del partit van detallar que la mesura respon a l'increment dels impostos: «Hem presentat al·legacions contra els increments d'impostos que oscil·len entre un 3 i un 30%». Des de l'agrupació, que integra l'oposició, consideren que l'equip de govern «ha incrementat l'IBI un 3% i els impostos que fan referència a la llar d'infants i a les activitats esportives en alguns casos superen el 30%».

«Des del grup PAU creiem que no són moments d'apujar aquests impostos, ja que prou esforç ha fet el poble i que moltes famílies els costa arribar a finals de mes. Val a dir que des de Madrid el poble d'Anglès ja va patir una revalorització dels immobles, per això esperem i desitgem que la nostra al·legació faci canviar el parer de l'equip de govern», van apuntar els de la formació en un comunicat.

Les modificacions

En un ple ordinari celebrat a mitjans d'octubre, l'equip de govern va tirar endavant les ordenances fiscals previstes a partir de 2020. Entre les mesures aprovades hi ha: l'augment de l'Impost de Béns Immobles (IBI) un 3% i la pujada de la taxa d'escombraries un 15%, entre d'altres.