Els Mossos d'Esquadra van desplegar ahir al matí un operatiu a la urbanització Montbarbat de Maçanet de la Selva on es van detenir cinc persones. Segons fonts properes a la investigació, l'origen del cas és un tiroteig que hi va haver el 9 de setembre a la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres en què diferents assaltants van disparar a un home. Els fets es van produir cap a les deu de la nit, quan un grup d'assaltants va anar fins a un habitatge situat al carrer Arboç i, segons fonts de la investigació, els sospitosos van obrir foc amb almenys dues armes en veure's sorpresos i van ferir de gravetat un home.

La víctima, segons les mateixes fonts, va rebre dos impactes d'arma de foc a la zona del pit i al braç i el van traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona. A l'home el van haver d'intervenir d'urgència i continua ingressat, segons van confirmar fonts hospitalàries.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona sospita que el tiroteig podria estar relacionat amb el cultiu i tràfic de marihuana.

Els agents van fer registres a tres domicilis, tots a la urbanització Montbarbat. Durant un dels registres, concretament al número 319 del carrer Sant Cosme, els agents van confiscar una arma de foc que ara els agents procediran a investigar per comprovar si està relacionada amb el tiroteig de Vidreres.

A dos quarts de set del matí els Mossos, amb el suport del Grup Especial d'Intervencions (GEI) i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), van fer entrades simultànies a tres habitatges de la urbanització Montbarbat. L'epicentre de l'operatiu va ser una casa situada al carrer Sant Cosme, on els Mossos van detenir tres dels sospitosos, entre els quals, segons la investigació, hi ha els homes que podrien haver disparat contra la víctima de Vidreres. També van detenir un sospitós a cadascun dels altres dos habitatges.

Segons van confirmar els Mossos d'Esquadra, els perits de balística hauran de confirmar si l'arma de foc confiscada va ser una de les utilitzades durant el tiroteig. La DIC sospita que els fets podrien haver estat motivats per un afer de tràfic de drogues vinculat a un clan. Els arrestats són de països d'Europa de l'est. Està previst que els cinc detinguts passin a disposició del Jutjat d'instrucció 4 de Santa Coloma de Farners, que porta la investigació i ha ordenat els escorcolls.

Clima d'inseguretat

Fonts de l'Ajuntament van confirmar que en un dels habitatges escorcollats hi havia un menor d'aproximadament uns tres anys que ha quedat a càrrec de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA).

Finalment, l'Ajuntament va valorar positivament l'operatiu i els veïns van traslladar la seva alegria a l'equip de govern davant el creixent clima d'inseguretat que es viu a la zona en els darrers anys per l'augment del fenomen de l'ocupació de cases i el cultiu il·lícit de marihuana.