Una veïna de Santa Coloma de Farners ha denunciat que dos gossos, un d'ells de raça perillosa, van matar a la seva mascota en un atac virulent. Segons va explicar la propietària del defallit animal, Concepció Barrera, els fets van succeir diumenge, quan la seva mare va dur el gos -en «Black»- a passejar pel carrer Francesc Moragas, un carrer conegut pels ciutadans del municipi pels blocs de pisos que queden darrere d'un supermercat. Segons va relatar la propietària del gos, dos gossos deslligats es van dirigir corrents cap a l'animal i el van atacar fins a causar-li la mort. En el mateix moment dels fets, la mare de la propietària va trucar a la policia municipal, que es va personar al lloc.

Barrera va explicar que «no és la primera vegada que li han cridat l'atenció a la propietària d'aquests dos animals per causes similars» i alerta que «aquest atac també el podria haver patit una persona». La propietària ha denunciat els fets a l'Ajuntament de Santa Coloma i es mostra indignada perquè, a banda de la sanció administrativa, la seva única sortida és anar per la via judicial: «M'han explicat que els gossos estaran en quarantena per diagnosticar si tenen alguna malaltia però, si no tenen res, els tornaran a la propietària, que com a molt pagarà una multa per portar els gossos deslligats o sense morrió, i això tornarà a passar i si ataquen a un animal, poden atacar a una persona», alerta Barrera, que protesta per la «laxitud» de l'Ajuntament a l'hora de sancionar aquests comportaments i vol que treguin els animals a la propietària.

La resposta de l'administració

La regidora de Turisme, Salut i Gent Gran, Gemma Coll, que també té la competència sobre aquests afers, va explicar que un cop la policia va fer les actes dels fets, van donar a la propietària dels dos gossos atacants un termini -que acabava ahir a les dues del migdia- per tal que presentés tota la documentació pertinent als animals. A partir d'aquí, l'administració haurà de comprovar si aquests estan censats, si porten el xip i, en el cas del gos perillós, també ha de tenir una llicència municipal. A banda d'això, incomplien la normativa que els obliga a anar lligats, i en el cas del gos perillós, també havia d'anar amb morrió.

Segons Coll, després dels fets, els dos gossos atacants van passar una revisió veterinària i ara quedaran confinats 15 dies al domicili de la propietària, a qui se li ha donat permís per treure'ls exclusivament per fer les seves necessitats. Un cop passats aquests dies, els animals hauran de tornar a passar pel veterinari, que haurà de redactar un informe que s'afegirà a les diligències policials.

Amb tota la documentació, els serveis tècnics de l'Ajuntament hauran de decidir quina sanció se li aplica, encara que segons Coll «a l'espera de saber què diu l'informe de la Policia Local, el més probable és que se li apliqui una sanció econòmica per incompliment d'alguna de les normatives pertinents».