Quelcom que és habitual en altres municipis s'ha convertit en extraordinari en aquest.

L'any 2019 es va realitzar una pròrroga del pressupost 2018, aquest era immòbil, amb una estructura rígida i poc adaptada a canvis, i ara, el 2020, tindrem una de les eines més potents per poder fer propostes, canvis i millores i donar resposta a les necessitats que té el nostre municipi. I no ha estat fàcil arribar a tenir-lo. L'equip de govern ha realitzat una feina ingent d'investigar, cercar, ordenar i adaptar a la realitat els ingressos i les despeses.

Ens hem trobat un Ajuntament amb un desordre organitzatiu important, que encara no ha fet una transició completa cap a la digitalització de l'administració, amb manca de personal i el més preocupant de tot: una manca de planificació de gestió a curt i llarg termini.

Aquest equip de govern està disposat a fer un canvi de 360º, i és per això que en sis mesos hem iniciat canvis i traslladat propostes que feia anys que no es realitzaven, tot i que s'havien discutit i mai s'havien materialitzat.

L'equip de Govern, el qual escolta veïns, veïnes i el món associatiu, som conscients de la situació actual de Maçanet. Tenim un municipi que té un enorme potencial i que no s'ha aconseguit rendibilitzar. I el primer repte ha estat situar i planificar, els punts dèbils i forts, per tal de ser realista i poder treballar.

I davant del fum que alguns volen vendre aquest 2020 serà l'oportunitat per canviar i millorar allò pendent i urgent que tenim. Podrem iniciar projectes en obres, accions de millora de la mobilitat, la transició cap a una Policia Local, millores en la gestió jurídica per a temes com l'aigua, l'actualització de licitacions caducades com el servei de neteja per als espais municipals i de gestió i inversió per l'enllumenat públic, un nou reglament per al mercat municipal, un Consell Esportiu per millorar la coordinació i gestió de les entitats esportives i podríem continuar amb moltes altres propostes.

I tot això és possible gràcies a una redistribució dels diners i també de millora del personal de l'administració. En definitiva; un 2020 en què serà possible iniciar projectes que milloraran el municipi a curt i llarg termini.

Treballem amb els veïns i veïnes, entitats, sectors comercials i industrials, ja que entenem que l'Ajuntament és l'administració que ha de servir com a eina per impulsar iniciatives, col·laborar per tenir una bona qualitat de vida i involucrar al fet que tots els maçanetencs i maçanetenques formin aquesta xarxa de poble i poder seguir creixent.