Un jove encaputxat va arrencar ahir la bandera espanyola de la façana de l'ajuntament de Santa Coloma de Farners. Els fets es van produir durant la concentració que van convocar una desena d'entitats i partits independentistes per protestar contra la inhabilitació del president de la Generalitat i veí de Santa Coloma, Quim Torra.

Sota el lema «Inhabilitació? Mobilització!» unes 200 persones es van apropar a les cinc de la tarda per mostrar el seu rebuig envers la decisió de la Junta Electoral que obliga el molt honorable a deixar la seva acta de diputat al Parlament i el càrrec de president. En un moment de la protesta i sota crits del públic de «fora, fora, fora la bandera espanyola», un jove va pujar a l'edifici i va arrencar la bandera de la façana de l'ajuntament.

La concentració

Durant la protesta, que va durar una hora, la desena d'entitats convocants -entre elles, el SEPC, Independents de Santa Coloma, ERC Santa Coloma, la CUP, l'Assemblea, Òmnium Cultural i Moviment d'Esquerres- van llegir un manifest unitari per mostrar el seu rebuig envers la decisió de la Junta Electoral i també van recordar els «represaliats i represaliades». També van demanar que es reconegui l'acta d'eurodiputat del republicà Oriol Junqueras i el germà de Quim Torra, en Pere Torra, també va intervenir llegint un «missatge d'unitat» escrit pel seu germà.

Segons el tinent d'alcalde i regidor d'Esquerra Republicana, Joan Martí, «la part més important ha sigut veure la resposta unitària de la gent». Martí va afegir que no es va tornar a posar la bandera «perquè no ens sobren les banderes espanyoles». D'altra banda, la regidora de la CUP, Sylvia Barragan, va explicar que la concentració va ser idea del sindicat d'estudiants, el Sepc, i posteriorment s'hi van afegir les altres entitats. La protesta va finalitzar amb una manifestació pels carrers.