El grup municipal de Caldes En Comú critica que l'alcalde no hagi estat «més discret» en referència a les declaracions que va fer a Diari de Girona per explicar el cas del funcionari de l'Ajuntament que ha estat apartat i acusat per la Fiscalia per presumptament embutxacar-se diners públics. Segons van manifestar ahir els comuns en un comunicat, consideren que «un no faré declaracions perquè s'està enjudiciant, com a alcalde de Caldes de Malavella, hagués estat més respectuós amb la petició de discreció que ens va fer el mateix senyor Balliu als diferents grups polítics de l'oposició a mitjans de novembre».

En aquest sentit, la formació morada va demanar que es tingui en compte la presumpció d'innocència: «El presumptament ho afegim nosaltres en concordança amb el principi de presumpció d'innocència, i encara més, hauríem de fer servir el concepte 'suposat' o 'suposadament'». En aquest sentit, el grup subratlla que «a banda de les imprecisions en les declaracions del Sr. Balliu, que sembla que hagi tret d'un atestat de la Guàrdia Civil, no trobem cap referència al fet que l'Ajuntament pensi en cap mesura per causar menys dany al funcionari, ara ja encausat».

Tot i això, els morats indiquen que «no estem defensant el funcionari», però insisteixen que «tornant a la petició de discreció que ens feia el Sr. Balliu el mes de novembre, aquesta petició de discreció responia a un problema personal del funcionari». Els morats conclouen la missiva assegurant que «ja ha quedat palès que l'equip de govern no està per les persones».

La visió de l'alcalde

Per la seva banda, l'alcalde, Salvador Balliu, va respondre als comuns assegurant que «ja sabem que aquest grup sempre està en contra del que fem» i afirmant que «si un periodista em pregunta directament per una qüestió, jo no puc mentir».

En aquest sentit, l'alcalde va insistir que «en cap moment hem donat el nom del funcionari ni tampoc hem airejat la seva situació personal» i va afegir que «hem fet el que havíem de fer i hem actuat com havíem d'actuar en aquest cas». A banda de l'equip de govern i els comuns, cap més grup s'ha pronunciat sobre el cas.