L'equip de govern de Lloret ha puntualitzat que va ser l'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, qui va demanar l'actualització cadastral, segons va avançar ahir Nova Ràdio Lloret. En declaracions en aquesta emissora, la regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, va destacar que «la carta la va signar l'alcalde a principis de juliol, ja que aquest any excepcionalment [Hisenda] va obrir un període que es podia sol·licitar al juliol».

La regidora va destacar que «és un tema molt tècnic que li envien a ell, perquè se sol·licita que el valor cadastral s'equipari al valor de mercat». Pel que fa a l'ingrés extraordinari que representarà l'actualització del cadastre, que afecta directament sobre l'Impost de Béns Immobles -que passarà d'incrementar-se un 3% a fer-ho un 6,15%-, Torres va explicar que «estem analitzant què suposa aquest increment i en els propers dies prendrem la decisió de què es fa».

Crítiques de l'oposició

Des de l'oposició, el portaveu d'Esquerra Republicana (ERC), Jordi Orobitg, va utilitzar les xarxes socials per afirmar que «nosaltres mai parlem per parlar», en al·lusió al fet que la regidora li ha donat la raó en assegurar que la recaptació extraordinària de l'actualització dels valors cadastrals representarà un ingrés de 600.000 euros per a l'Ajuntament. «Ha reconegut, com afirmàvem, que aquest increment, que segons els nostres càlculs suposa uns 600.000 euros de recaptació addicional, no està recollit en l'apartat d'ingressos dels pressupostos».

Per la seva banda, el portaveu de Lloret en Comú, Miguel Gracia, va destacar que «entenc que calia fer una actualització però potser no calia fer-la després d'apujar els impostos». Gracia va afegir que «si això ho sabia l'Ajuntament i des de Junts per Lloret van anunciar que no apujarien els impostos, quan després els van apujar i van signar la carta... Això és mentir la població».