09 de gener de 2020
09.01.2020

Hostalric construirà una deixalleria municipal aquest 2020

L'objectiu és implementar el porta a porta l'any que ve

09.01.2020 | 16:35

L'Ajuntament d'Hostalric construirà aquest any una deixalleria municipal per a la reutilització tractament dels residus que es generin en el municipi. La instal·lació s'ubicarà en un solar municipal destinat a ser un equipament públic del carrer de Pompeu Fabra, en el polígon industrial de les Pinedes. La superfície és de 574 m2 i hi haurà diversos contenidors de gran volum i d'altres de menys capacitat destinats a materials com roba, ampolles de vidre o poliestirè. El cost estimat de la construcció és de 112.000 euros i comptarà amb l'ajuda de la Generalitat i de l'Agència de Residus de Catalunya. Segons l'alcalde del municipi, Nil Papiol, ja estan treballant per implementar la recollida porta a porta al municipi a partir del 2021. Es calcula que les obres de construcció duraran dos mesos, però el projecte encara no està redactat ni adjudicat.

La superfície del solar és de 574 metres quadrats i dins de la deixalleria municipal hi haurà una oficina de recepció amb informació per als usuaris i també és on es cobraran les taxes pertinents. A més hi haurà diversos contenidors de gran volum i d'altres de més petits, que seran per productes que arriben en menor quantitat (roba, ampolles de vidre o poliestirè). També hi haurà una zona coberta per a deixar-hi els residus que es deterioren si s'exposen a les inclemències i una àrea d'emergència per a la recollida porta a porta que es desplegarà properament.

De fet, l'alcalde d'Hostalric, Nil Papiol, ha destacat que estan treballant per implementar aquest sistema de recollida per tal de desplegar-lo a partir de l'any vinent. L'objectiu és incrementar les dades de reciclatge que hi ha actualment al municipi de la Selva, en què la recollida selectiva representa només un 30% de tots els residus que es generen.

Per això, Papiol ha afirmat que la deixalleria municipal "serà un dels pilars centrals de la nova política i cultura mediambiental" que volen implementar a Hostalric. El municipi no comptava amb cap instal·lació d'aquestes característiques fins ara tot i que segons la quantitat de població i la densitat demogràfica a la vila li correspon un model de deixalleria bàsica d'acord amb la Norma Tècnica sobre Deixalleries.

El projecte de construcció de la deixalleria municipal té un cost estimat de 112.000€, que serà sufragat amb les aportacions de la Generalitat de Catalunya i de l'Agència de Residus de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook