L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Copisa Constructora Pirenaica i la Companyia General d'Aigües de Catalunya les obres d'ampliació de l'estació depuradora d'aigües residuals de Maçanet de la Selva. Els treballs, que tenen una durada prevista d'un any, s'han adjudicat per 6.474.518,95 euros (IVA inclòs).

Segons consta en la resolució de l'adjudicació, un total de 13 empreses van presentar una oferta per realitzar l'ampliació. D'aquestes, l'UTE Rubau-DTD-Inclam no va superar els requisits tècnics i el 21 de novembre del 2019 en va ser exclosa. Posteriorment, el 4 de desembre, es va excloure les empreses Acciona Agua, SAU i la UTE Hpsaromero Polo per incomplir el plec de clàusules administratives. De la desena d'empreses restants, la mesa de contractació finalment va escollir l'UTE guanyadora, que rebaixa un 7% -gairebé mig milió- el preu de l'oferta original, que era de 6,9 milions d'euros.

D'altra banda, segons consta en el plec de clàusules administratives, el sistema de sanejament de Maçanet de la Selva depura les aigües residuals del municipi de Maçanet de la Selva, del nucli el Molí, i els polígons industrials de Puigtió, Can Roure i la Torderola.

Unes actuacions que actualment provoquen una saturació del 100% en relació amb el cabal d'entrada, segons especifica l'informe de l'ACA. La justificació de l'obra, a banda de la saturació, s'explica també per l'envelliment de la planta depuradora, un fet que «justifica la necessitat de construir-ne una de nova que s'ubiqui a la parcel·la adjacent a l'actual» però sense paralitzar el funcionament de la planta antiga per garantir el subministrament.