El conseller d'Interior, Miquel Buch, es reunirà d'aquí a unes dues setmanes amb els alcaldes de la Selva per tal de tractar la problemàtica de les ocupacions i les plantacions de marihuana. Ho va confirmar ahir el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, que va assegurar que els batlles se senten «impotents» davant d'una situació de «falta de seguretat». Balliu va explicar que ha rebut les queixes dels alcaldes i per això ho ha traslladat al conseller en una trobada per inaugurar un edifici de seguretat vial a Maçanet de la Selva. «Ell ha pres aquest compromís. No pot ser que estiguem vivint aquesta situació. Això incrementa el malestar dels veïns», va lamentar el president del consell i batlle de Caldes de Malavella.

Un nou complex a Maçanet

La trobada entre Buch, Balliu i bona part dels alcaldes afectats per la problemàtica es va produir a Maçanet de la Selva, on estava previst que el conseller inaugurés un edifici de seguretat i via pública al Polígon Puig Tió de la localitat. Buch, però, no va poder assistir a aquesta part de l'acte, ja que va haver d'anar a Barcelona al Consell de Govern extraordinari que es va celebrar després de saber-se la decisió del Tribunal Suprem en relació amb la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

L'edifici és una nau del polígon equipada per a la Policia Municipal de Maçanet de la Selva, però també per a la Brigada de la localitat. D'aquesta manera, s'alliberen diverses instal·lacions del centre del poble i els efectius treballaran de manera conjunta. El complex ha costat 600.000 euros i ha estat finançat un 70% per l'Ajuntament. Es tracta d'un projecte de l'anterior equip de govern completat per l'actual. La Diputació de Girona n'ha pagat el 30% restant. L'alcaldessa de Maçanet, Natàlia Figueras, va explicar que tots els serveis excepte l'atenció al ciutadà es concentraran al nou espai. «Ens permet reaccionar més ràpid, a un fet important i també a un embornal embussat», va dir.