La policia està buscant un lladre que la setmana passada va actuar en diversos comerços de Caldes de Malavella. Es tracta d'un home que a cara descoberta i amb una actitud molt tranquil·la va intentar robar en almenys quatre comerços de la població i ho va aconseguir en un cinquè.

Aquest individu es va fer passar per un client i, fins i tot, va donar conversa als dependents de les botigues. En un centre de veterinària va explicar que estava esperant el gos de la seva mare. També va intentar robar en un centre d'estètica utilitzant tècniques per despistar els comerciants, entre d'altres.

L'únic comerç on va poder robar va ser en un centre d'informàtica. Va aprofitar que el dependent anava a buscar una cosa a la rebotiga i es va emportar diners del centre, segons fonts policials. Arran d'aquests fets, la Policia Local de Caldes de Malavella juntament amb els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van personar-se al lloc. Els investigadors compten amb imatges de càmeres de vigilància dels comerços, situats a ple centre de la vila. Alguns d'ells en ple carrer Major.

S'hi pot veure com l'home actua a cara descoberta, sense cap tipus de nerviosisme i com intenta enredar els botiguers. Aquest robatori i els intents va fer posar en alerta els comerciants de la zona que col·laboren directament amb la policia.

Els fets van produir-se el dia 10 de gener i el lladre va actuar en un sol dia en tots aquests comerços del poble. Anava sol i després d'intentar cometre un cop o haver-lo comès, fugia tranquil·lament a peu. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners tenen oberta una investigació policial. Malgrat haver obtingut imatges de moment no s'ha pogut identificar el lladre. Ni tampoc se l'ha vist voltar més per Caldes.

Aquest tipus de robatoris aprofitant que el dependent es despista es produeix sovint en comerços. En els últims anys hi ha hagut casos, per exemple, en què el lladre comença a parlar amb el botiguer que té el mòbil damunt la taula i en un descuit, l'home aprofita i el roba.