El mercat cobert de Palamós tancarà les portes al públic el pròxim 3 de febrer i durant les sis setmanes que durin les obres d'adequació i millora que s'han de desenvolupar a l'edifici que fa 30 anys que funciona a l'avinguda Catalunya. El projecte es va aprovar en el ple del juliol passat, es va licitar a finals de desembre per un import de 135.720 euros (IVA inclòs) i es va adjudicar el divendres passat a l'empresa Construccions Leinad 2001 SL per un import de 124.321 euros (amb IVA).

Segons va informar ahir l'Ajuntament, els treballs consistiran en:

arranjar les instal·lacions elèctriques de les zones comunes, d'aire condicionat o de sanejament de l'edifici. També es pintaran les zones comunes interiors i de la façana de l'edifici, on també es renovaran els vinils exteriors, que van ser instal·lats l'any 2011 i que amb el temps s'han anat deteriorant.

Tot i això, una de les millores més notables per als usuaris serà la renovació del paviment interior, concretament dels passadissos i les zones comunes de la planta baixa. Les obres també inclouen l'adequació dels sistemes contra incendis, i la instal·lació d'una vàlvula en la connexió del clavegueram pel carrer de Josep Joan, mitjançant la qual es podrà evitar el retorn de l'aigua.

El mercat cobert fa 30 anys que està obert i en funcionament però, segons el consistori, tot i les millores realitzades durant tot aquest temps, era «necessari fer el manteniment de les seves instal·lacions».

Concessió per a cinc anys

En aquest sentit, l'Ajuntament va destacar que aquestes obres de manteniment i millora permetran que aquest equipament pugui «superar amb garanties» el període de cinc anys previstos abans de la realització de la remodelació integral o la nova construcció del futur Mercat Municipal cobert de Palamós. Enguany expira el període de 30 anys de les actuals concessions de parades, que passaran a ser propietat del consistori palamosí. Per això, l'ens municipal ja ha previst, a final d'aquest 2020, posar a concurs la concessió de les parades per un període de cinc anys, amb dret de retracte pels actuals paradistes, que tindran preferència igualant qualsevol oferta que es pugui presentar.

Aquest quinquenni ha de permetre repensar el nou Mercat cobert de Palamós, sobre si s'ha de fer una reforma integral a l'actual edifici o bé si és més convenient fer-ne un de nou. Si s'escollís la segona opció, l'Ajuntament va detallar que es plantejaria l'opció de construir-lo en l'espai de l'avinguda de Catalunya, on es troba actualment, o bé si seria millor optar per una nova ubicació dins el municipi.