La via ciclista entre l'estació de Riells i Viabrea i Breda està previst que quedi enllestida entre finals de març i principis d'abril. Segons va explicar ahir l'Ajuntament de Breda, els treballs que executa Infraestructures de la Generalitat ja estan «bastant avançats». Tot i això l'alcalde donarà detalls concrets de l'estat en el qual es troba en el ple municipal convocat per al pròxim dilluns.

Les obres de construcció de la via ciclista entre les dues localitats selvatanes es van adjudicar per gairebé 800.000 euros l'octubre del 2017 i van començar el setembre del 2018. Tot i això, a l'octubre d'aquell any es van haver d'aturar per problemes en el projecte tècnic que es va haver de reformular. Els treballs es van reiniciar sis mesos després -a finals d'abril- i en aquell moment es va indicar que acabarien a finals del 2019.

La via ciclista recorrerà un traçat de dos quilòmetres paral·lel a la carretera GI-552. El vial, de tres metres d'amplada, estarà pavimentat amb sauló estabilitzat amb calç durant la major part del traçat. Tot i això, el tram més proper al nucli de Breda es pavimentarà amb asfalt per salvar els pendents del camí, que dificulten l'aplicació del ferm de sauló. Per altra banda, la separació amb la carretera serà entre els 3 i 5,5 metres al llarg del recorregut. Per completar l'actuació es construirà un pont de 25 metres de llargada i 3,4 metres d'amplada per salvar la riera de Breda.

També s'adaptarà la cruïlla entre les carreteres GI-552 i GIV-5523, d'accés a l'estació. L'actuació també contempla una nova connexió amb el camí de Can Sagristia.

Altres temes de ple

D'altra banda, en el ple municipal també es tractarà l'aprovació de la compareixença en un recurs contenciós administratiu com a co-demandat. En cas d'aprovar-se l'Ajuntament de Breda compareixerà en un litigi entre l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar i el Departament d'Interior, provocat per la negativa d'aquest consistori al requeriment de canviar el seu reglament de Guàrdia Municipal perquè els seus agents deixin de portar pistoles taser. Breda donaria suport a l'Ajuntament de Vilobí.

El ple també estimarà, si s'aproven les al·legacions presentades per Incasòl a la modificació del conveni per a la construcció d'habitatges de protecció oficial que l'Ajuntament de Breda va aprovar per unanimitat en l'anterior sessió. Concretament es va deixar sense efecte una clàusula que recollia l'exempció del pagament d'impostos fins a la construcció d'aquests habitatges, que després de 14 anys encara no s'ha produït.