L'Ajuntament d'Hostalric (Selva) està revistant els desperfectes causats pel temporal al patrimoni cultural i als equipaments. L'alcalde, Nil Papiol, ha detallat que els serveis tècnics estan elaborant informes "per saber quin és l'abast de la tragèdia" i que afecta "la joia de la corona" de la població, que és el castell medieval. "El baluard major amenaça col·lapse, ja va caure un tros de paret i hem hagut de balisar la zona perquè ningú s'hi acosti", ha detallat Papiol que afegeix que una altra part afectada de la fortalesa és la dent de serra, que a la part baixa "s'ha esquerdat i no se sap quan aguantarà". L'alcalde també detalla que l'escola "ha patit molt" perquè es va desprendre un fals sostre i continuen tenint problemes amb l'aigua. Tenen subministrament però l'aigua no és apta per al consum. Per això, aquesta tarda repartiran aigua potable als veïns amb un camió cisterna.

L'alcalde d'Hostalric ha detallat que els serveis tècnics estan revisant els desperfectes causats pel temporal Gloria, que va tenir la població totalment aïllada durant hores. Segons Nil Papiol, els danys abasten equipaments públics i el patrimoni cultural. En concret, subratlla, l'escola "ha patit molt" perquè es va desprendre un fals sostre.

Però una de les preocupacions principals és el castell medieval, la "joia de la corona" del municipi. Papiol assegura que el baluard major "amenaça col·lapse". De fet, subratlla que ja va cedir un tros de paret i han hagut d'acordonar la zona perquè ningú s'hi acosti. En una altra part de la fortalesa, a la dent de serra, també ha aparegut una esquerda i no saben "quan podrà aguantar".

Una altra de les conseqüències del temporal a la població són problemes amb el subministrament d'aigua. Tot i que tenen aigua corrent, Papiol destaca que no és apta per al consum. Per això, després de tres dies amb analítiques que impedeixen que es pugui fer servir per beure o per cuinar, han decidit dur una cisterna aquesta tarda davant l'escola Mare de Déu dels Socors. Els veïns han de dur les seves pròpies garrafes mentre el consistori i l'empresa treballa per resoldre la incidència, provocada pel desbordament de la riera d'Arbúcies.