El temporal Gloria temporal Gloria deixa a Hostalric danys materials per valor de més d'un milió d'euros

L'Ajuntament treballa per resoldre les incidències generades pel fort vent i la pluja torrencial en diferents espais i equipaments del municipi.

La memòria redactada pels Serveis Tècnics de l'Ajuntament d'Hostalric xifra en 1.235.870,52 euros el cost total dels desperfectes materials que el temporal Glòria va provocar al municipi durant la setmana del 20 de gener.

L'objecte d'aquest expedient, segons assegura l'ajuntament en un comunicat, és analitzar i quantificar els danys ocasionats amb l'objectiu de sol·licitar al Govern que declari el municipi com a zona afectada per emergència de Protecció Civil d'acord amb la "Ley 17/2015, de 9 de julio, del Sistema Nacional de Protección Civil". Per tot plegat, la memòria s'entregarà ara a la subdelegació del Govern espanyol a Girona.

L'alcalde d'Hostalric, Nil Papiol avança que "les conseqüències del temporal han estat i segueixen sent dures, però ho podrien haver estat més si no haguéssim adoptat algunes de les mesures preventives que es van dur a terme". Al mateix temps, Papiol agraeix novament a tota la població i als cossos de protecció, seguretat, sanitaris i d'emergències la seva actuació i comportament durant el temporal.

El fort vent i la pluja torrencial que va afectar Hostalric- va generar greus danys materials públics i privats a la via pública, en el patrimoni, als equipaments municipals i centres educatius, i en activitats econòmiques i agràries.

Entre els més quantiosos hi ha, per exemple, els danys generats al camí dels Ollers, on les intenses pluges van col·lapsar la capacitat de drenatge del camí i van provocar la pèrdua d'estabilitat del vial i de les seves proteccions; al pas sobre la riera d'Arbúcies, que ha desaparegut arrossegat per la rierada; al Castell d'Hostalric, on se n'ha vist afectat tant el talús sud com el baluard nord del monument; o a l'Escola Mare de Déu dels Socors, fet que va obligar a suspendre temporalment les classes lectives i les activitats escolars en aquest centre educatiu.