La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir a porta tancada un home acusat d'amenaçar i agredir sexualment en dues ocasions la que en aquell moment era la seva dona al seu domicili a Tossa de Mar l'any 2015. La Fiscalia demana per al processat 23 anys de presó, mentre que la defensa vol que se l'absolgui.

Els fets jutjats se circumscriuen en dos episodis que haurien tingut lloc l'octubre de 2015 al llavors domicili on vivien. Als dos delictes d'agressió sexual que la Fiscalia li atribueix s'hi afegeix un tercer succés que l'acusació situa el mateix dia que va tenir lloc la segona agressió, però al carrer. Segons exposa, mentre caminaven l'acusat va agafar la víctima «fortament pel coll i pel braç», fet que va despertar l'atenció dels veïns. Llavors, «amb la voluntat d'atemorir-la», l'acusat va col·locar-li un llevataps al coll i la va amenaçar dient-li que «quan torni sabràs el que és bo».

La defensa nega aquest relat i demana la lliure absolució del processat, ja que considera que el fet que la víctima no hagi cridat «cap» testimoni li resta credibilitat. L'acusat va ser condemnat el 2010 al jutjat de Violència contra la Dona de Reus per un delicte de lesions. És per això que l'acusació li imputa un agreujant de reincidència, així com dos més de parentesc. Més enllà dels 23 anys de presó que li sol·liciten, l'acusació també inclou a la pena 32 anys de privació d'acostament a la víctima i 20 anys de llibertat vigilada, així com 5.000 euros d'indemnització.

El judici es va fer a porta tancada a petició de la Fiscalia, i ha quedat vist per a sentència.