El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'oposició de Lloret de Mar va fer públiques ahir les primeres propostes que s'inclouran en un futur projecte de planificació educativa per a la ciutat.

En una nota de premsa que firma el regidor Albert Ferràndez, es considera que Lloret viu una «situació d'emergència» en aquesta matèria i que «cal que l'Ajuntament agafi «les regnes» de la planificació de la política educativa de la ciutat. La formació ha avançat que la seva proposta es regeix en dos eixos: l'«actualització de les infraestructures educatives de la ciutat», i la «garantia de l'accés a l'educació en unes condicions dignes».

Una de les propostes del primer eix és la creació d'una escola nova que s'ubicaria provisionalment a l'aparcament del barri dels Pescadors, i indiquen que «podrà ser una realitat per al curs vinent si hi ha voluntat de la resta de formacions polítiques». El projecte també inclourà la reconversió d'escola a institut escola dels centres Pere Torrent i Esteve Carles. Pel que fa al segon eix, aposten per «repensar» el model de repartiment de l'alumnat nouvingut perquè sigui més «equitatiu».