12 de febrer de 2020
12.02.2020

Absolen l'home acusat de violar i maltractar una dona a Tossa per falta de proves

El tribunal conclou que «no hi ha suficients elements probatoris per vulnerar la presumpció d'innocència»

12.02.2020 | 00:03

L'Audiència de Girona va absoldre ahir l'acusat de violar, maltractar i amenaçar una dona a Tossa de Mar l'octubre del 2015. La fiscalia demanava inicialment per al processat una pena de 23 anys de presó per haver agredit sexualment la víctima en dues ocasions introduint-li el penis i «diversos objectes» a la vagina i per haver-la amenaçat posant-li un llevataps al coll.

El tribunal conclou que «no hi ha suficients elements probatoris per vulnerar la presumpció d'innocència» ni indicis que «acreditin la realitat dels fets més enllà del dubte raonable». La sentència recull que el relat de la dona no té «motius especials d'incredulitat» però no existeix cap altra prova que corrobori les acusacions, com lesions o testimonis de referència.

El judici es va fer a porta tancada a la secció quarta de l'Audiència de Girona. La fiscalia acusava l'home de dos delictes d'agressió sexual, un de maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona i un delicte d'amenaces greus i sol·licitava inicialment una pena de 23 anys de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, demanava l'absolució.

Manca de proves

La sentència conclou que no ha quedat provat «amb la seguretat i certesa que es requereix» que els dies 2 i 27 d'octubre del 2015 l'acusat obligués la seva parella a mantenir relacions sexuals «ni li introduís objectes a la vagina». Tampoc es va acreditar al judici, segons el tribunal, que el mateix 27 d'octubre el processat subjectés amb força la víctima i l'amenacés posant-li un llevataps al coll.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook