L'Ajuntament d'Hostalric ha anunciat que incorporarà càmeres de gravació en els uniformes dels agents del cos de la Policia Local. El govern -format per la majoria absoluta de Sumem per Hostalric (Sumem)- defensa que l'ús de les càmeres en els uniformes permetrà filmar i obtenir imatges durant les actuacions policials. El cos ha adquirit recentment un total de dos dispositius d'enregistrament que es col·locaran al pit dels seus agents mentre estiguin de servei.

El regidor de Seguretat, Sergi Regàs, va valorar positivament la incorporació del giny i va manifestar que l'ús de les càmeres «permetrà seguir nodrint el cos amb noves eines i recursos que facilitin la tasca policial diària, reforcin la seguretat dels agents i dels veïns i veïnes, i millorin el servei ciutadà».

L'ús de les Taser

Paral·lelament a aquesta acció, la policia també tindrà a la seva disposició pistoles elèctriques, popularment conegudes com a pistoles Taser. L'Ajuntament apunta que el seu ús només anirà a càrrec d'aquells agents formats prèviament a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i afegeixen que es podran utilitzar en contextos «molt específics», com ara en una situació d'alta agressivitat. Aquestes armes, però, no estan exemptes de polèmica, ja que alguns organismes internacionals, com les Nacions Unides, les han qualificat de «tortuoses» per l'intens dolor que generen sobre les persones.