El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en funcionament el nou radar fix a la carretera C-63. Es tracta d'un aparell reclamat pel territori arran de l'alta accidentalitat d'aquesta carretera, que va viure el seu punt més crític el 21 de juliol de 2018 amb la mort de quatre joves.

El nou radar, que el director del SCT va anunciar fa pocs dies a Girona durant el balanç de sinistralitat del 2019, s'ubica al punt quilomètric 4,1, a Lloret de Mar. Té com a objectiu, com ressalta Trànsit, reduir la velocitat excessiva en aquest punt així com la sinistralitat. A més, la seva instal·lació també respon a un conjunt de peticions del territori.

El límit màxim de velocitat permès a la via és de 80 km/h. Aquest nou radar complementa el que ja hi ha a la mateixa carretera en sentit contrari, a uns 700 metres de diferència aproximadament, en direcció Vidreres. A Catalunya, l'any 2019 la velocitat excessiva va intervenir com a causa en el 12% dels accidents amb víctimes mortals i ferits greus en vies interurbanes.