L'Associació de Veïns Aigua és vida per tot Riells i Viabrea, que treballa per la municipalització de l'aigua al poble, ha presentat tres instàncies a l'Ajuntament amb l'objectiu de conèixer millor la gestió que s'està duent a terme del subministrament de l'aigua. L'entitat denuncia que hi ha «opacitat» per part del consistori amb totes les qüestions relacionades amb la gestió de l'aigua, en mans de l'empresa Abastaments d'Aigua del Tordera (AAT) S.L. des de fa més de 30 anys, i expliquen que l'administració local «ha enviat al calaix sense respondre 17 instàncies que hem presentat per informar-nos al respecte».

En aquest sentit, en la primera instància que han presentat demanen que se'ls faciliti la vista completa de l'expedient de l'aigua de Riells i Viabrea «actualitzat, comunicant dia i hores en què podem accedir-hi». També volen més informació sobre la relació completa de la facturació de treballs realitzats per l'empresa AAT SL per compte de l'Ajuntament durant tot el període de relació de dita empresa amb el municipi. I finalment demanen les analítiques de l'aigua subministrada al municipi en el període del 12 de febrer de 2019 fins al dia d'avui.

Des de l'entitat manifesten que actualment amb els preus acceptats per l'Ajuntament per silenci administratiu «l'empresa obté un 16% de benefici reconegut calculat sobre el total de la despesa declarada, és a dir, la ciutadania paga la totalitat de despesa amb la tarifa i l'empresa, sense cap risc, s'emporta un 16% totalment net de benefici. Per pagar, paguem fins i tot el paper de la factura, si la fan».

Reunió amb l'Ajuntament

Per impulsar la municipalització del servei i, a l'espera dels resultats d'una auditoria que hi ha pendent sobre la gestió de l'aigua per part de l'empresa concessionària, ahir tots els grups del municipi es van reunir amb el Consorci per la Gestió integral d'Aigua de Catalunya (CONGIAC) i l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP) en una trobada que també va comptar amb la participació de l'Ajuntament.

Fonts de l'associació de veïns van apuntar ahir que l'Ajutnament s'ha negat a adherir-se a l'AMAP a l'espera dels resultats de l'auditoria. Des de l'entitat de veïns critiquen que aquesta maniobra del govern d'Esquerra Republicana respon «al fet que ells volen fer una empresa mixta i per això no s'hi volen adherir».