La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Montseny i el Gironès, juntament amb l'Associació de Veïns de Breda, ha fet una crida a la ciutadania a través de les xarxes per intentar aturar el desnonament d'una dona de 77 anys. Es tracta del segon intent d'expulsió de l'Emilia, que resideix en l'immoble juntament amb el seu fill, i que segons la PAH fa més de 50 anys que viu al mateix habitatge.

L'immoble és propietat de Beta Properties Investment després que el seu marit avalés el préstec personal d'un fill amb el Banc Santander. Degut a l'impagament del préstec, ara l'entitat reclama la casa i avui a les 9.30 està prevista la seva ordre de desnonament al carrer Mossèn Pere Ribot del municipi.

Segons la PAH, el 29 de gener l'entitat que gestiona l'immoble es va reunir amb l'alcalde i els activistes i «vam convenir que el més convenient era escriure als jutjats per demanar l'endarreriment de la data de desnonament». Manifesten, però, que Beta Properties Investments «ha negat cap negociació i ha demanat que s'executi el desnonament en la data prevista». Per la seva banda, l'alcalde, Dídac Manresa, apunta que «s'està treballant per trobar una alternativa»: «Tenim la mesa d'emergència activada i estem buscant alternatives però encara no n'hem trobat».