L'Ajuntament de Santa Coloma acumula dos anys de demora en l'activació de la unitat canina del cos de la Policia Municipal. Fonts de l'empresa encarregada de la formació, el centre d'educació canina Infahund, confirmen que els agents van acabar la formació amb gossos per detectar substàncies narcòtiques «a finals del 2018» i alerten que la demora en la incorporació dels animals perjudica els agents. «Al final això és com anar amb cotxe, si fa dos anys que no condueixes i t'hi has de posar de cop, potser t'has de reciclar i formar-te un altre cop», apunten des del centre.

Fonts properes al cos expliquen que el projecte i el pressupost de la unitat canina està tancat «des de fa temps» i afegeixen que «tan sols falta licitar el lloguer dels gossos». Finalment, des de l'empresa encarregada de la formació dels agents afegeixen que «l'entrega de diplomes als agents que van rebre la formació ja es va fer un any després d'haver-la acabat».

La resposta del govern

El tinent d'alcalde del govern tripartit de Junts per Catalunya, Esquerra i Independents, Joan Martí (ERC), assegura que «a vegades que els agents estiguin formats no necessàriament vol dir que hagis de llogar». Martí, que en l'anterior legislatura era l'alcalde, afirma que en el moment en què els agents es van formar «es tenia la previsió de fer-ho tot més endavant». Segons Martí, «el personal es va acabar de formar, si no vaig errat, el setembre de 2019». L'alcaldessa, Susagna Riera (JxCat), apunta que «ens vam quedar sense secretari fa un any, i en tenim una que ve un dia a la setmana, per això hi ha coses que encara no s'han pogut fer» i afegeix que «en casos puntuals lloguem gossos per dies».