La secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir a tres representants d'una empresa ja extingida de venda de productes per animals que haurà de pagar 50.000 euros a la farmacèutica Hipra, que té la seva seu a Amer.

Després d'un acord entre l'acusació -exercida pel laboratori afectat- i la defensa, es va resoldre rebaixar un 80% els més de 227.000 euros que reclamava l'afectada i fer caure la pena de 3 anys de presó que li demanaven per estafa agreujada.

Els responsables del desfalc, que l'han admès en la vista que ha acabat amb una conformitat, tindran quatre mesos de marge per fer el pagament. La sentència és ferma.

Segons els escrits de la Fiscalia, que no s'ha personat com a acusació, l'esmentada mercantil i l'afectada han mantingut relacions comercials durant 20 anys, i havien gestionat el pagament de les adquisicions que l'empresa feia a Hipra de forma regular fins que l'any 2012 va deixar de pagar les factures i poc temps després va presentar un concurs de creditors. De fet, al seu annex, va fer constar que tenia un deute de 227.857 euros amb la farmacèutica.