El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va respondre als alcaldes de la Tordera que ahir van fer un manifest conjunt queixant-se de la manca d'actuació de la Generalitat i l'Estat després del temporal Gloria. En un fil emès ahir a Twitter, Calvet va destacar que «podem haver fallat en una trucada de telèfon però no en el compromís ni en l'acció efectiva, ràpida i diligent del Govern gràcies a la bona feina de molts servidors públics del departament de Territori». Calvet va afegir que «ho podrem comprovar sobre el terreny aquest divendres», en al·lusió a la visita que té programada per visitar Blanes, Malgrat de Mar i Arenys de Mar. El responsable de Territori va llegir «amb sorpresa» el clam dels sis Ajuntaments que s'han queixat d'«inacció» per part del Govern.

Llistat d'actuacions

En aquest sentit, Calvet va recordar el seguit d'actuacions que ja s'han començat a realitzar en aquestes poblacions. Entre d'altres, va destacar que «en converses amb els alcaldes i alcaldesses vam reforçar el servei de bus entre el Maresme nord i Barcelona, des del dia 24 de gener.

El problema continua sent que la R1 no té servei entre Malgrat i Blanes i que el bus alternatiu de l'operador no enllaça prou bé amb el tren». També va recordar que s'està treballant amb l'Agència Catalana de l'Aigua «en la reposició dels 2 tubs de captació d'aigua de mar cap a la dessalinitzadora».