La ciutat d'Igualada (Anoia) serà capital de la Cultura Catalana durant l'any 2022, recollint el relleu de Tortosa (Baix Ebre), i Lloret de Mar ho serà el 2023, segons ha informat aquest dilluns el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

Lloret de Mar, amb 40.000 habitants, vol articular la seva Capital de la Cultura en quatre eixos principals: medi ambient, interculturalitat, igualtat de gènere i turisme.

Així mateix, crearà sis itineraris per donar a conèixer la cultura de la localitat "en funció dels interessos de cada persona".

La iniciativa de Capital de la Cultura Catalana té com a objectius, segons es destaca en un comunicat, "contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, i incrementar la cohesió cultural", així com "promocionar i projectar el municipi designat".

Actualment, la ciutat designada és el Vendrell (Baix Penedès), on, entre d'altres activitats, es commemorarà el 115 aniversari del naixement de l'escultor Josep Cañas.