Els Mossos d'Esquadra conjuntament amb la Policia Local de Santa Coloma de Farners han detingut un jove per presumptament cometre 15 robatoris a l'interior de vehicles la matinada de dimarts. Se sospita, a més, que pot estar al darrere de les tres onades de robatoris que ha patit la capital de la Selva i que van començar la setmana passada. La investigació es manté oberta perquè els investigadors estan mirant si algú més ha participat en els fets.

L'arrestat és un jove de 24 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Santa Coloma. Es tracta d'un delinqüent reincident, ja que és conegut pels cossos policials.

Anteriorment, ja havia estat detingut per aquest tipus d'activitat delictiva. En aquest cas, però, se l'acusa de 15 robatoris amb força a l'interior de vehicles.

Els últims robatoris es van cometre la matinada de dilluns a dimarts al pàrquing de sorra que hi ha al carrer Argiles, on el lladre -sol o acompanyat, encara s'investiga- va fer estralls en 15 vehicles. Es tracta d'un punt de la ciutat on el cap de setmana els lladres ja van arrasar.

Arran de les onades de robatoris, es va muntar un dispositiu conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Coloma que va permetre detenir ahir de matinada un presumpte lladre, després que cometés 15 cops en vehicles estacionats a la zona de l'aparcament del vial Argiles.

En el cas d'ahir, la detenció es remunta pels volts de dos quarts de cinc, quan una patrulla conjunta dels Mossos i la Policia Local que feia tasques de vigilància en el marc del dispositiu conjunt de vigilància per l'onada de robatoris el va enxampar. Els agents van veure que a dins d'un vehicle aparcat al carrer Argiles hi havia un home remenant amb actitud sospitosa.

Concretament, l'home portava una lot petita i un tornavís a la mà i estava remenant i agafant objectes del cotxe. Els policies, davant dels fets, el van identificar i posteriorment el van arrestar per un presumpte robatori amb força a l'interior del vehicle.

La sorpresa va venir després, quan els agents dels Mossos i la Policia Local van comprovar que no era l'únic vehicle violentat, sinó que n'hi havia 14 més de la zona que havien estat rebentats de la mateixa manera. Arran dels fets, el jove va acabar detingut i acusat de ser el presumpte autor dels 15 fets. Tot i la seva detenció, la investigació policial es manté oberta i s'investiga si el detingut pot estar relacionat amb la resta de robatoris

Els primers robatoris van tenir lloc la nit de dijous a divendres de la setmana passada, va haver-hi una segona onada el cap de setmana i ahir a la matinada, la tercera. Amb la detenció, s'espera haver pogut posar fi a una situació que ha indignat molts veïns.