Les residències de la gent gran són un punt crític de la pandèmia del coronavirus.

L'ajuntament de Sant Hilari Sacalm avui ha informat en un comunicat que nou avis han mort a la Residència de la gent gran de la població des de l'inici de la crisi sanitària. També asseguren que hi ha "un gruix important de persones amb simptomatologia greu".

El 26 de març se'ls van confirmar els primers positius amb tres casos i arran d'això, en aquest centre es van imposar una sèrie de mesures com marquen els protocols de la Generalitat (desinfectar l'equipament, informar les famílies, entres altres).

D'entrada, com ja va informar Diari de Girona al seu dia, es van traslladar les persones no contagiades al Vilar Rural. Mentre que els positius es van quedar a la residència. Segons l'ajuntament, es "van detectar com a positius un 40% dels usuaris i usuàries de la Residència" i també hi ha "poc més d'un 20%" dels treballadors contagiats pel coronavirus.

Aquest dimarts també es va disposar a traslladar usuaris positius sense símptomes o lleus fins a una residència de la ciutat de Girona, asseguren per "poder prestar-los una millor atenció, ja que a la Residència de Sant Hilari es presta molta dedicació als casos més greus".

Avui està previst, afirma el consistori en la nota de premsa, que els usuaris del Vilar Rural torni a la residència, un cop es faci la desinfecció de les zones.

Arran d'aquesta situació, l'Ajuntament afirma que volen "reconèixer una vegada més la tasca de les treballadores del centre, amb un esforç immens per continuar prestant un acompanyament i una atenció de qualitat, estant a primera línia lluitant contra el virus. També agrair la incansable feina de SUMAR per buscar sempre les millors mesures per tal de protegir les persones que viuen i les que treballen a la Residència".

En el comunicat, també es dirigeixen "a les famílies de Sant Hilari que aquests dies han viscut amb angoixa, sovint esperant informacions durant llargues hores sobre els seus éssers estimats", el consistori els transmet "el suport, la companyia i l'escalf" i es posen al servei.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus