10 de abril de 2020
10.04.2020
Diari de Girona

El govern i part de l'oposició de Lloret refusen una moció per donar el 30% del seu sou

La proposta, de Força Lloret, no va arribar al ple i va comptar només amb el recolzament de Ciutadans

10.04.2020 | 20:24
Imatge d'arxiu d'una sessió ordinària de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

La comissió informativa prèvia al ple de l'Ajuntament de Lloret, celebrat dijous, va refusar la moció d'urgència que proposava Força Lloret i pretenia que els càrrecs electes donessin el 30% del seu sou de manera retroactiva i davant la situació de pandèmia causada pel COVID-19

Segons va explicar l'edil del grup, Lluïsa Baltrons, la iniciativa respon a la situació que viu el municipi, especialment afectat pel gran nombre de treballadors que es dedica al sector turístic: "Creiem necessari que els càrrecs electes de l'Ajuntament renunciem al 30% del nostre sou de manera retroactiva per contribuir a aquelles persones del nostre poble que puguin necessitar ajuda en aquests moments. A més a més, tenim en compte que hi ha molts treballadors fixos discontinus que es dediquen al sector turístic i no els han cridat a treballar". En concret, la mesura de Força Lloret proposava donar aquests diners al departament municipal de Benestar i Família. L'edil de Força Lloret va entrar una instància conforme farà aquesta donació del 30% a títol personal. 

La proposta no va entrar en l'ordre del dia, ja que es va proposar després de la convocatòria de la comissió informativa i no va prosperar com a proposta d'urgència en el ple en comptar només amb el recolzament de Ciutadans, mentre que Esquerra Republicana i Comuns es van abstenir, i Junts per Catalunya, el PSC i els quatre regidors no adscrits van votar en contra.

D'altra banda, el ple va votar a favor de sumar-se al manifest de l'Associació Catalana de Municipis per mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la despesa i l'estabilitat pressupostària per tenir més marge de maniobra en la gestió municipal. També es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per aquest 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi. El manifest assenyala la possibilitat de contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per donar resposta als nous usuaris de serveis socials, i redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit