L'Ajuntament de Blanes ha posat en marxa una guia on-line que permet saber quines activitats estan autoritzades, i quins comerços estan oberts durant l'estat d'alarma. Es tracta d'una aplicació vinculada a la pàgina web del consistori i que s'anirà actualitzant, en funció de l'evolució i les decisions que es vagin prenent durant els diferents estadis de l'estat d'alarma. L'objectiu de l'Ajuntament de Blanes és, d'una banda, donar visibilitat a les empreses que estan prestant servei, i de l'altra, posar al seu abast un portal de difusió conjunt, que aplegui el major nombre d'iniciatives. Cada vegada que algú es connecti, accedirà a la darrera versió, de manera que ja veurà la guia amb els establiments i comerços que han anat afegint-s'hi.

Atenció a persones grans

A més, des de l'àrea d'Acció Social s'ha engegat una campanya centrada en fer trucades telefòniques per part d'un grup de voluntaris i voluntàries de la plantilla de l'ajuntament, a persones de més de 75 anys. A través d'un qüestionari, se'ls ha realitzat una enquesta per detectar en quina situació es troben i conèixer millor quines són els seves necessitats.

Es tracta de detectar aquells casos de gent gran en què es fa necessària una intervenció a través de serveis especialitzats com són el d'atenció a domicili, alimentació bàsica o subministrament de medicaments. Des que va començar el confinament l'Àrea d'Acció Social ha fet el seguiment i atenció de totes les persones grans usuàries del servei, i s'ha facilitat l'atenció domiciliària i d'alimentació dels centres de dia del municipi.