La plataforma Aturem la C-32 titlla d'"indignant" la decisió del Departament de Territori i Sostenibilitat de recuperar la perllongació de la carretera entre Tordera (Maresme) i Lloret de Mar (Selva). L'entitat ecologista s'ha mostrat "sorpresa" que arribi just després de la pandèmia. El portaveu de la plataforma, Joan Mora, creu que amb el confinament hi havia "una nova manera de fer i de construir la nostra economia". De tota manera, Mora creu que els constants intents de Territori per tirar endavant aquesta ampliació de la carretera respon a interessos econòmics. "D'aquí a un any s'acaba la concessió dels peatges de la C-32 i l'empresa necessita un nou projecte per mantenir-los", ha conclòs Mora.

La recuperació del projecte de la C-32 per part del Departament de Territori i Sostenibilitat ha enganxat per "sorpresa" a la plataforma Aturem la C-32, qui ha qualificat d'"indignant" que aquest divendres hagin portat a exposició pública l'estudi informatiu i el d'impacte ambiental.

Segons el portaveu de la plataforma, Joan Mora, els ha xocat aquesta reacció perquè consideren que és "totalment contrari" als objectius de l'Agència de la Natura, que fa uns dies va aprovar el Govern. A més, Mora ha recordat que el conseller Damià Calvet "fa uns dies va dir que volia descarbonitzar la mobilitat" i creuen que és contradictori presentar aquesta prolongació.

A més, Mora ha lamentat que s'aposti per aquest projecte just després de la crisi sanitària. "Pensàvem que després d'aquesta pandèmia vindria un període amb una nova manera de fer i de construir l'economia", ha afegit l'ecologista.

Tot i així, la plataforma creu que aquest tercer intent per tirar endavant el projecte es deu a interessos econòmics. "D'aquí a un any s'acaba la concessió dels peatges de la C-32 i l'empresa necessita un nou projecte per mantenir-los", ha apuntat el portaveu de l'entitat.

Estudiaran portar els documents al TSJC

De tota manera, Joan Mora ha avisat al Departament que ara estudiaran els dos nous informes que han presentat del projecte. La plataforma ha alertat que si consideren que es vulnera la llei contra el canvi climàtic o altres normatives tornaran a presentar un nou contenciós al TSJC.

El portaveu d'Aturem la C-32 creu que "no toca" treure per tercera vegada un projecte quan els dos intents anteriors segueixen oberts al TSJC, amb una suspensió cautelar del projecte.

Text